Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ

Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ

Правління EITI оголосило, що Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ. Таке рішення було озвучено 29 червня під час засідання Правління EITI, яке проходить у Берліні 28 та 29 червня. Нагадаємо, що впродовж 2017 року Україна проходила валідацію  під час якої Міжнародний секретаріат EITI проводив оцінку результатів впровадження ІПВГ  в Україні.

Наталія Бойко, заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції: “ІПВГ вперше пролила світло на видобувний сектор України. Впровадження ІПВГ задало тенденцію прозорості у видобувних галузях та надало уряду і компаніям більшого розуміння того, як систематичне розкриття даних може бути корисним для всіх залучених сторін. Прогрес, якого ми досягли, надихає, проте ми маємо рухатися далі, особливо враховуючи, що Україна вже розкриває низку наборів даних онлайн. Надзвичайно важливою буде підтримка міжнародних партнерів у тому, щоб розкрити всі дані видобувних галузях в електронному режимі – щоб вони могли використовуватися всіма стейкхолдерами для кращого розуміння та управління видобувним сектором України.

Оляна Валігура, регіональний менеджер по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії Міжнародного секретаріату EITI: “Україна досягла вражаючих результатів у впровадженні глобального стандарту прозорості у видобувних галузях. Україна є пріоритетною країною для EITI. Однак, це не означає, що варто зупинятись на досягнутому. Перед Міненерговугілля та БГЗО залишається ряд прогалин, які доведеться адресувати. Вони стосуються державних компаній та розрахунків між державними компаніями і урядом, гарантій і кредитів, які надає уряд державним компаніям, та ряд невеликих питань щодо якості даних. Правління визнає, що Україна досягла значного прогресу у впровадженні EITI, ставши на рівні з іншими лідируючими країнами в Ініціативі”.

Олена Павленко, президент Dixi group, заступник Голови БГЗО: “Для України, яка повинна зробити глибоку реформу видобувного сектору, дуже важливо здійснювати цю реформу в атмосфері довіри і прозорості. EITI створює таку атмосферу та формує майданчики для ведення діалогу. EITI це абсолютно необхідний інструмент, тому нам треба його зберегти і розвивати далі”.

Довідка:

  • Валідація – перевірка відповідності процесу впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні вимогам Стандарту ІПВГ.
  • Щоб переглянути повне пояснення різних рівнів прогресу у впровадження Стандарту ІПВГ переходьте за цим посиланням.
  • Інтерактивну таблицю із поясненням оцінок, які отримала Україна дивіться тут.
  • Документи щодо процесу проведення перевірки України можна знайти тут.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *