Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Як добувають вуглеводні та як звітуються згідно Стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей

Ініціатива прозорості видобувних галузей(ІПВГ)Як відбувається процес пошуку та видобування вуглеводнів? Вимоги Стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей(ІПВГ)  до звітності видобувних компаній та уряду. Законодавче регулювання  процесу охорони навколишнього природного середовища та надр під час промислової розробки родовищ нафти і газу.

Про це йшлося  на семінарі для журналістів Полтавської області «Ініціатива прозорості видобувних галузей(ІПВГ). Проблеми місцевих громад пов’язані з розвідкою та видобування вуглеводнів.»

Це перший семінар для журналістів після низки круглих столів, зустрічей, обговорень з представниками місцевої влади та громад в 12 районах області та семінарів  для викладачів  полтавських навчальних закладів,  які готують фахівців для видобувної галузі. В семінарі взяли участь журналісти з дев’ятнадцяти ЗМІ Полтавщини, депутати  та місцеві активісти.

На семінарі  виступили  експерти та фахівці нафтогазовидобувної галузі та ІПВГ.

Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України: «Наша організація за  підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та проекту ЗМФІ-ІІ  проводить широку інформаційну кампанію про Ініціативу прозорості  видобувних галузей (ІПВГ) в Україні  та навчання для представників місцевих громад, громадських активістів, студентів, викладачів, журналістів щодо застосування Стандарту ІПВГ, вдосконалення бюджетного планування, використання отриманих доходів та реалізації соціально важливих проектів.

Наш проект спрямований  також на аналіз проблем, пов’язаних з видобуванням нафти та газу на території Полтавської обл.., донесення цієї інформації до тих, хто приймає рішення на рівні держави, просування соціальної відповідальності видобувних компаній та реалізації відповідних проектів на територіях, де здійснюється видобуток корисних копалин».

Read More

Полтавських викладачів ознайомили із впровадженням ІПВГ в Україні

Полтавських викладачів ознайомили із впровадженням ІПВГ в УкраїніНавчальні заклади Полтави готують спеціалістів для в нафтогазової галузі України.  Саме від цих фахівців буде залежати формування політики видобувної галузі в майбутньому. Дуже важливо, щоб майбутні спеціалісти розуміли необхідність  дотримання стандартів прозорості та підзвітності під час видобування корисних копалин, які належать українському народу.

Саме тому 15 вересня  2016 року ПФ Суспільної служби України провела семінар «Ініціатива прозорості видобувних галузей(ІПВГ). Впровадження в Україні» для викладачів  Полтавського коледжу нафти і газу Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

Ганна Кіященко, голова ПФ Суспільної служби України, член Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) з імплементації Ініціативи прозорості видобувних галузей (ЕІТІ) в Україні розповіла про Стандарт ІПВГ, вигоди для видобувних компаній, влади та громад.

Зараз ІПВГ впроваджує 51 країна, 31 країна дотримується вимог, 20 мають статус кандидата. Ініціативу підтримують більш ніж 90 великих нафтогазових компаній та більш ніж 90 глобальних інвестиційних організацій з портфелем в управлінні понад 19 трлн. долл. Звіти ІПВГ оприлюднені в 49 країнах.

Read More

Анонс семінару «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Проблеми місцевих громад пов’язані з розвідкою та видобування вуглеводнів.»

Шановні журналісти!

Запрошуємо Вас 22 вересня  2016 року з  11 год. до 16.00 год. на семінар «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Проблеми місцевих громад пов’язані з розвідкою та видобування вуглеводнів.»

Мета семінару:
– ознайомити журналістів зі Стандартом Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ), який Україна імплементувала в 2015 році та підготувала перший звіт, переваги для місцевих громад, влади та видобувних кампаній;

Read More

У Полтаві сформовано команду тренерів з громадянської компетентності.

У Полтаві сформовано команду тренерів з громадянської компетентності

Полтавська Філія Суспільної служби України завершила виконання проекту «Громадянська освіта для самоорганізації та стійкого розвитку місцевих спільнот Полтавської області», який тривав протягом трьох літніх місяців. На першому етапі навчання тренери знайомилися з особливостями навчання дорослих, методологією проведення тренінгів, системою прийняття владою рішень в Україні, вчилися ефективно впливати на державний бюджет та користуватися інструментами комунікації, лобізму, а також вільно отримувати необхідну інформацію про діяльність держструктур з Інтернет-ресурсів. Наступний етап включав у себе розвиток навичок написання успішних проектів та дозволив учасникам спробувати себе в якості лекторів та презентувати власні дослідження з питань демократії участі. І на завершення майбутні тренери самі організовували та проводили тренінги, застосовуючи знання, навички та вміння, отримані за період навчання. Майже десяток заходів, проведених для громад не лише Полтавщини, а й Харкова охопили різні вікові та соціальні групи, серед яких внутрішньо переміщені особи, студенти, представники місцевих адміністрацій.

Read More

Семінар для викладачів «Ініціатива прозорості видобувних галузей(ІПВГ). Впровадження в Україні.»

Анонс
15 вересня 2016 року у Полтаві відбудеться семінар для викладачів  Полтавського коледжу нафти і газу Полтавського національного технічного університету ім.Юрія Кондратюка  «Ініціатива прозорості видобувних галузей(ІПВГ). Впровадження в Україні.»
Місце проведення: приміщення Полтавського коледжу нафти і газу, вул. Михайла Грушевського, 2А, м.Полтава
Початок: о 14.00
Мета заходу: Ознайомити викладачів, які готують фахівців для нафтогазовидобувної галузі з можливостями, які відкриває міжнародний стандарт ІПВГ, його переваги для громад, влади та видобувних компаній.
Учасники: викладачі  Полтавського коледжу нафти і газу, представники ЗМІ.
Контакти для реєстрації: тел. 500-647, e-mail: pfssu@i.ua

Read More

Круглий стіл с.Куликівка “Місцеві бюджети та доходи від добування корисних копалин”

Анонс
14 вересня 2016 року у селі Куликівка Полтавського району відбудеться круглий стіл
“Міжнародний Стандарт Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Місцеві бюджети
та доходи від добування корисних копалин”.
Місце проведення: приміщення Куликівської сільської ради, вул.Колективістів, 54
с.Куликівка Полтавського району
Початок: о 10.00.
Мета заходу: обговорити можливості, які відкриває міжнародний стандарт ІПВГ) та
можливу зміну підходів до управління доходами від видобування корисних копалин в
Україні.
Учасники: працівники сільської ради, депутати, представники громади села
Куликівка представники ЗМІ
Контакти для реєстрації: тел. 500-647, e-mail: pfssu@i.ua

Read More