Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

СПИТАЙ НОВООБРАНОГО ПРЕЗИДЕНТА

Громадськість запрошує Новообраного Президента на Громадський Форум 1 березня 2010 року.
Хто б не став Президентом України – вже сьогодні громадськість планує діалог з майбутнім Главою держави. Для цього “Українська Правда” та Громадська кампанія “Новий Громадянин” ініціюють спільний проект.
Збиратимуться питання від громадян з усієї України до завершення Президентських виборів – 8 лютого. Після оголошення результатів новообраному Президентові буде надіслано запрошення на Громадський Форум від українців, які поставили свої за-питання.
Популярні запитання:
– Чому вищі посадові особи у службових цілях не користуються автомобілями вітчизняного виробництва?
– Чи згодні ви щомісяця опубліковувати доходи і видатки ваші і вашої сім’ї?
– Чому в Україні зараз реаль-ніше скоріше вмерти, ніж назбирати грошей на квартиру?
– У Канаді можна стати під-приємцем за півгодини, зареєструвавшись через Інтернет на веб-сайті відповідної держслужби. Здавати звіти і платити по-датки там можна теж по Інтернету без платних посередників і біганини по кабинетах. Чи плануєте ви нажити слави просунутого реформатора, запустивши подібне в Україні?
– Що ви особисто зробите для того, аби мені було приємно жити в цій країні?
– Коли в Україні нарешті буде якийсь поступ у модернізації структури наукових установ, підтримки наукових досліджень? Які плани по реальній допомозі управлінню у науковій сфері, яке зараз є неефективним? Чи вважається питання науки взагалі пріоритетним чи рівень 80-х років і радянського зразка досліджень є задовільним?
– Чому запровадження грабіжницьких штрафів не покращило ситуацію на дорогах?
– Чому чиновники живуть у Кончі-Заспі та інших місцях у крутих дачах, котеджах за наші кошти (Правда друкувала список “халявщиків” і місця, де вони живуть)? Як ви плануєте виселяти цих чиновників, позбавляти їх комфорту? Де в Європі ви такі умови бачили, щоб чиновникам, які отримують зарплату за слу-жіння народу ще й таке житло забезпечували?
– Чому видатки на медичні цілі розділено між МОЗ та управ-лінням справами не пропорційно у відношенні до кількості паці-єнтів? На охорону здоров’я президента, міністра, депутата у Бюджеті закладено значно біль-ші кошти, ніж на охорону здоров’я вчителя, що суперечить конституції.
– У цивілізованих країнах найбільш дієвим методом боротьби з корупцією є декларування не тільки прибутків, але й витрат чиновника і членів його родини. При помітному перевищенні витрат над прибутками чиновник будь-якого рівня підлягає звіль-ненню і кримінальному переслідуванню. Чи будете ви здій-снювати конкретні кроки для впровадження в Україні цього дієвого способу боротьби з ко-рупцією?
– Як відучити державних чи-новників красти бюджетні кошти?
– Чому Україна не розробляє власні нафтогазові родовища, а платить шалені кошти Росії?
– Коли в Україні буде запроваджено страхову медицину?
– Албанію і Чорногорію нещодавно прийняли до НАТО, і скоро приймуть до ЄС. Чим Україна гірше Албанії або Чорногорії? І що ви особисто збираєтеся зробити, щоб Україна за час Вашої каденції поповнила спільноту цивілізованих країн, наздогнавши хоча б Албанію?
– Як реалізовуватимете ре-форму, щоб в Парламент не потрапляли колишні бандити, бізнесмени, усілякі відверті лобісти тютюнового, грального, алкобізнесів, загарбники земель та відстрілювачі людей? Як зробити “фейсконтроль” для майбутніх нардепів?
– Молоко зараз дешевше за воду. Що ви зробите для того, аби фермери могли продавати свою продукцію за ринковими цінами?
– Україна володіє значними запасами нафти і газу в Чорному морі. Що ви плануєте зробити для найшвидшого початку їх видобування?
– Ваш план щодо подолання корупції? Чи почнете зі звіту про доходи своєї родини, членів політичної сили?
– Як відділятимете чи “вичищатимете” бізнесменів із політики?
president2010.pravda.com.ua

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *