Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Відбулася презентація соціального проекту«Регіональна обмінна система «Банк часу»

Дмитро Письмак15 червня відбулась презентація нового соціального проекту Полтавської філії Суспільної служби України «Регіональна обмінна система «Банк часу».
«Регіональна Обмінна Система «Банк Часу» (www.bankvremeni.org) організована Громадською організацією «Гуманітарний центр». Полтавська філія Суспільної служби України є регіональним партнером «Банку часу» в Полтавській області.

Сьогодні ти ділишся з іншими, тому, що маєш таку можливість і бажання, завтра інші діляться з тобою.

Мета Учасників Банку Часу – не шукати кращих ситуацій десь, а зробити кращими ті, в яких ми опинилися.

Дмитро Письмак – керівник соціального проекту «Банк часу»:

Під час кризи є банки, яким дефолт не загрожує. Основний їхній капітал – час.

Ви надаєте одну послугу, взамін просите іншу. І все це без грошей. Прототип «тимчасової» валюти з’явився в 1924 році. Тоді американський анархіст Джосіа Ворен заснував «магазин часу», а британський філантроп Роберт Оуен створив співтовариство «Нова гармонія» на основі ідеї обміну трудовою діяльністю. В період Великої депресії 1930-х років обмінні системи існували в багатьох американських містах. Пізніше ідея про взаємну допомогу стала популярною в 22 країнах світу. Тепер банк часу відкрився і в Україні.

Стати Учасниками «Банку Часу» можуть всі бажаючі. Вік, досвід, здібності, брак коштів , чи обмеження в пересуванні не є перешкодою для участі в «Банку Часу».

Ганна Кіященко«Банк часу» використовує ресурси і здібності різних людей, в т.ч. студентів, пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених, людей з «груп ризиків». Сприяє зміцненню сімей, об’єднує суспільство, підвищує рівень життя за рахунок організації взаємного обміну між членами територіальної громади.

Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, партнера проекту.

Дуже часто громадським організаціям і просто людям бракує грошей. Нам здається, що будуть у нас кошти і ми всі проблеми вирішимо. Але ж насправді нам бракує не грошей, а того, що за них можна придбати: товари, послуги. Учасники Регіональної обмінної системи «Банк часу можуть все отримати без грошей. Ми вкладаємо в Банк свою працю, свої вміння та час і отримуємо від інших того, що ми потребуємо.

Володимир ЛатишВолодимир Латиш, керівник проекту Регіональна обмінна система «Банк часу» в Полтавській області.

Для того, щоб з стати учасником «Банку часу» необхідно прийти до нас в офіс з паспортом та ідентифікаційним кодом та зареєструватися.

Коли Ви стаєте Учасником, Вам відкривається персональний рахунок і Інтернет-сторінка з інформацією про Ваші пропозиції, потреби і контакти для зв’язку, які доступні всім Учасникам Системи. Облік взаємного обміну між Учасниками Системи ведеться в облікових одиницях «Балах». «Бали» для обліку цінності обміну створюють самі Учасники-споживачі у момент обміну на договірній основі. Управління власним рахунком здійснюється через інтернет; sms-повідомлення або через дзвінки операторові Банку Часу. Система зменшує рахунок споживача і збільшує рахунок постачальника на суму операції. За кожну витрачену Вами годину на допомогу іншим або за передану продукцію Ви отримуєте «Бали», які можна обміняти на необхідні Вам послуги і продукцію інших Учасників Системи «Банк Часу». Ваші «Бали» враховуються в електронному вигляді.

Ніякі гроші на рахунок в Банку Часу не вносяться. Ваш внесок – це тільки Ваш час і надана допомога.


Банк Часу - Ганна Кіященко - голова Полтавської філії Суспільної служби України Банк Часу
Банк Часу Банк Часу

3 коментарі

Олеся Приходько

Це дуже цікаво,треба бути активним і не байдужим и все вийде ,не ждати,що відразу все буде так ,як хочеться.Не треба боятися нового(для нас), люди в інших державах вже давно так виживають(був репортаж з Англії,де жінка прибирала на земельній ділянці,а їй за це миють вікна..) Зручно.Успіхів і побільше активних людей.

Виталий

Интересная программа, нужно будет обязательно заехать к вам зарегистрироваться.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *