Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Воркшоп та круглий стіл “Навчання впродовж життя як рушійна сила повоєнного розвитку Полтавської територіальної громади: передумови та перспективи”

У Полтаві провели воркшоп та круглий стіл “Навчання впродовж життя як рушійна сила повоєнного розвитку Полтавської територіальної громади: передумови та перспективи”.

На заходах були присутні депутати Верховної Ради України, міжнародні експерти, представники органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, науки та бізнесу. Серед учасників і представники КО «Інститут розвитку міста» ПМР.

Під час воркшопу учасники в тематичних групах генерували ідеї для популяризації культури навчання впродовж життя серед жителів громади. Шукали відповіді на такі питання:

– Які механізми в секторі освіти дорослих/навчання впродовж життя працюють добре і їх варто взяти з собою в майбутнє?

– Які механізми працюють погано і потребують корекції?

– Які механізми потрібно створити з нуля?

– Також обговорили виклики в контексті повоєнного відновлення.

Під час круглого столу виступали міжнародні експерти. Вони ділились досвідом Європи з впровадження навчання впродовж життя. Про важливість неформального навчання для дорослих та відповідні місцеві політики/програми для їх просування розповіла Сірія Тауреллі, старша експертка з розвитку людського капіталу, Європейський фонд навчання (ETF). Політикою кар’єрного консультування в Баден-Вюртемберзі поділилась Андреа Бернерт-Бюркле, керівниця проєктів ЄС Volkshochschulverband Baden-Württemberg (Асоціація центрів освіти дорослих землі Баден-Вюртемберг). Керівниця відділу професійної освіти, мініципалітет Бурос Тіна Лундел підготувала виступ про кооперацію між провайдерами навчання та освіти дорослих і ринком праці в Буросі.

Організатори та партнери заходу: European Training Foundation (ETF) Європейський фонд освіти, DVV International, EARLALL, VHS Баден-Вюртемберга, Муніципалітет Бурос (місто Бурос, Швеція), ГО “Центр освіти дорослих Полтавщини”, Полтавський університет економіки і торгівлі #ПУЕТ.