Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Молодь Полтави готується до виборів!

10 грудня в Інституті економіки і права відбулася дискусія на тему президентських виборів між тренерами проекту „Молодь йде на вибори” та студентами-активістами восьми вузів Полтави.
35 студентів проявляли досить високу обізнаність у виборчому законодавстві і активно обмінювалися думками із керівником проекту Олександром Келимом, координатором Дмитром Козицьким та тренером Зоєю Коваленко. Учасники дискусії дійшли згоди – та обставина, що 35% серед опитаних у деяких районах Полтавщини не підтримують жодного з кандидатів несе загрозу для зваженого вибору під час голосування. Адже в решті-решт тих, що не підтримають жодного з кандидатів буде відсотків 6-7, від-повідно біля 30% зробить свій вибір спонтанно, прямо на виборчих дільницях і це може суттєво вплинути на кінцевий результат.
Коли студентам було поставлено питання: хто вже визначився, за кого голосувати, то тільки 5 осіб підняло руки. Втішає те, що один зі студентів сказав, що у своєму намаганні виз-начити, за кого голосувати вже дійшов до двох(!) кандидатур, та ось ніяк не вирішить – хто з них більше зробить для України. Це є показником, що наша молодь вже прагне обирати лідера країни не приміряючи його тільки до себе, до своєї особистої вигоди, а оцінюючи його користь для всієї держави, усвідомлюючи себе часточкою великої української громади.
Присутні зазначали, що всім свідомим грома-дянам – а молоді особливо! – необхідно активно брати участь у виборчих процесах, як основі демократичного розвитку нової незалежної країни.
Учасники дискусії обговорили також проблеми нинішньої виборчої кампанії, зокрема піднімали тему порушень, які можуть виникнути під час голосування і того, як їм запобігти.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *