Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Подарунок маленькій циганочці

У свій перший день народження маленька Маргарита отримала, можливо, найдорожчий на все своє життя подарунок: шанс на операцію, яка зробить її личко красивим.
У сім’ї рома Степана Ланьо Риточка – вже третя дитина. Та народилася вона з вродженою вадою – заячою губою. Це не лише косметичний дефект, адже заважає нормально приймати їжу, говорити, утруднює дихання. Втім, він успішно усувається хіругічним шляхом з перших місяців життя дитини.
У зв’язку з тим, що сім’я часто змінює місце проживання у пошуках заробітку, до цього часу малій не зробили операцію. Інша причина в тому, що лікарі, як приміром, у Житомирі, назвали батькам непідйомну для них суму – 8 тисяч гривень. Думаю, у тих медиків камінь замість серця…
Нині Ланьо проживають на території Полтавського району. Я звернулася до Надії Кричевської, хірурга Полтавської міської дитячої лікарні, й вона сказала, що таку операцію вони можуть зробити, й навіть безкоштовно. «Дітки всі однакові, національність тут ні до чого, – мудро зазначила лікарка. – Беріть направлення у районній лікарні й приїздіть до нас».
26 липня малій Маргарті виповнився рік. Цього дня дівчинка пройшла обстеження у Полтавській ЦРЛ і незабаром отримає направлення на операцію.

Людмила Кучеренко

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *