Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Тема булінгу мовою театру

Тема булінгу мовою театру

На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках підлітків.  Форма сучасного театру дозволяє максимально включити глядача у процес вистави, залучити підлітків до обговорення, створити безпечний простір та атмосферу довіри, долучити експертів.

«В полудреме, Медвежонок, можно вообразить все, что захочешь. И тогда-то… тогда…» I тоді в реальності зберуться зацікавлені люди з різних сфер діяльності, щоб подивитися виставу «Правда мы будем всегда?» та обговорити тему цькування серед підлітків.

“Ми не розраховували збирати великий зал, тому поставили 12 символічних стільців, які зайняли наші партнери та друзі. Виставу ми зробили ще рік тому, як мистецький продукт.  Пізніше ми помітили, що вистава  зачіпає тему булінгу, тож вирішили поглибити у виставі цю лінію і залучили до обговорення представників поліції”, – говорить керівниця театру “ І по всьому”  Олександра Волакова.

Тема булінгу мовою театру

Перед глядачем постає історія двох дівчат, які рано втратили маму і які мають різні характери та спосіб комунікації зі світом. Одна з них –  Женя більш замкнута, мрійлива, заглиблена у себе та дуже чутлива. Вона гостро реагує на порушення своїх власних кордонів. Інша – Зоя активна, часто не помічає, як своїми діями  завдає шкоди іншим людям. Чи зможуть дівчата врешті решт порозумітися?

Тема булінгу мовою театру

Після перегляду традиційно відбулося обговорення, яке  модерувала Аліна Кондратенко, представниця Управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції. Обговорення вийшло змістовним, підкріпленим фактами з реальної ситуації в Полтаві та дуже цікавим.

Вистава розраховувалась на дитячу аудиторію, тому обговорення з дорослими людьми, котрі працюють в темі цькування (булінгу) відкрило нові аспекти вистави та  грані проблеми з якими потрібно працювати. Представник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської міської ради Анатолій Павленко зазначив, що такий театральний продукт треба демонструвати батькам та викладачам з метою попередження проблеми цькування дітей, спонукаючи батьків приділяти більше часу своїм дітям, звертати увагу на їх емоційний стан.

Після обговорення вистави запрошені гості  зібралися за круглим столом аби обговорити можливості подальшої співпраці, задля створення нових мистецьких соціальних проектів, спрямованих на попередження булінгу та його негативних наслідків серед підлітків.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *