Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Соціальний капітал та громадське лобіювання у Великих Сорочинцях

2018 10 31 - Семінар Соціальний капітал та громадське лобіювання - Великі Сорочинці

31 жовтня у с. Великі Сорочинці Миргородського району відбувся семінар “Соціальний капітал та громадське лобіювання”. Тренери Віктор Боберенко та Світлана Лазарець ділилися з учасниками власними напрацюваннями у стратегії нарощування соціального капіталу в громаді. Також мешканці Великих Сорочинців мали змогу навчитися впливати на процес прийняття рішень у власній громадя.

Соціальний капітал та громадське лобіювання

Слухачі дізналися про явище соціального лобізму. Про те, що це таке, наскільки доцільно формувати коаліції для досягнення мети громади. Розбиралися в плюсах та мінусах коаліцій, їх легітимності та маркетингових методах у роботі коаліцій.

Соціальний капітал та громадське лобіювання

В ході навчання представники громади дізналися, що необхідно зробити два кроки до підвищення соціального капіталу в громаді: 1) підвищення рівня довіри через відкритість бюджету; 2) формування традицій здорового способу життя для залучення додаткових ресурсів/можливостей у туристичний кластер громади.


Захід провела Полтавська філія Суспільної служби України в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH