Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Реєстр виборців. Сьогодення..!

Реєстр виборців. Сьогодення..! - СеменівкаЗ 21 вересня по 23 жовтня 2012 року Всеукраїнська громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив» (http://www.cisc.org.ua/) в рамках роботи Коаліції виборчих ініціатив «ДЗВІН» (http://dzvin.in.ua/) та Полтавська філія Суспільної Служби України проводить у м. Полтава та 14 районах Полтавської області круглі столи на тему: «Дотримання основних принципів ведення Державного реєстру виборців: проблеми, перспективи, рекомендації».

Метою проведення круглих столів є обговорення нормативно-правових засад діяльності органів ведення Державного реєстру виборців, проблеми дотримання правил і принципів ведення реєстру виборців, визначення перспектив та вироблення рекомендацій, які сприятимуть покращенню взаємодії суб’єктів виборчого процесу та органів ведення реєстру виборців. Значна увага звертається на налагодження співпраці та посилення взаємодії органів ведення Державного реєстру з політичними партіями, громадськими організаціями, ЗМІ та виборцями.

Станом на 15 жовтня проведено обласний та десять круглих столів у районах області.

Були виділені ряд проблеми в роботі ДРВ, а саме, у відділі державної реєстрації актів цивільного стану відсутній архів до 2000 року. Тому люди померлі до 2000 року – входять до реєстру. Працівники Семенівського, Решетилівського ДРВ вирішують цю проблему звертаючись до рідних – роблять копію свідоцтва про смерть, таким чином виключають таких людей із ДРВ.

Не всі виборці відповідально ставляться до перевірки себе у списках та можливості здійснення ними волевиявлення, висловив таку думку на круглому столі Віктор Бережний представник ВО Батьківщина.

Відділи ведення ДРВ активно проводять інформування та роз’яснення прав виборців через районні газети з метою уточнення списків. Проте кількість бажаючих перевірити себе в списках незначна. І чи готові відділи ведення ДРВ до масових звернень громадян сказати важко.

Працівники ДРВ загалом заявляють, що проблем з технічним забезпеченням та фінансуванням їх відділів немає. Але на прямі запитання, чи оснащені приміщення кондиціонерами, пожежною та охоронною сигналізацією вони в більшості дають негативну відповідь.

Спостерігається пасивність районних організацій політичних партій. Наприклад у Семенівському, Диканському та Решетилівському районах лише від однієї партії були запити щодо кількості виборців в населених пунктах району.

Проблемним питанням залишається відсутність приписки у більшості мешканців сіл до конкретного двору, та виготовлення проектної документації (БТІ не оформляє плани подані сільськими радами).

Веб-трансляція в режимі реального часу не тільки процесу голосування на виборах до ВРУ 28.10.2012 р. а й підрахунку голосів – дали б кращий результат вважають учасники круглого столу в Диканьці.


Фото:

Реєстр виборців. Сьогодення..! - Решетилівка Реєстр виборців. Сьогодення..! - Диканька

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *