Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Завершився конкурс проекту «Творча молодь каже «Ні» сучасному рабству».

Конкурс відео «Творча молодь каже «Ні» сучасному рабству»

Завершився конкурс серед учасників проекту «Творча молодь каже «Ні» сучасному рабству».

Конкурс відбувався у три етапи: подання ідеї, визначення переможців конкурсу ідей, реалізація робіт переможців. Журі конкурсу оцінювало роботи за такими критеріями: оригінальність задуму: ступінь реалізації задуму, відповідність заданій тематиці, пізнавальна інформативність сюжету, якість втілення ідеї.

Творча молодь підійшла до реалізації своїх ідей дуже творчо та креативно. Нижче презентуємо роботи переможців конкурсу. Соціально важливі відео будуть поширюватися у соціальних мережах, медіа аби попередити більше людей про небезпеку трудового рабства.


На жаль, торговці людьми – це не лише незнайомці. Друг, якому довіряєш, знайомий може запропонувати вам роботу, яка насправді є пасткою, що закінчується примусовою працею.

Керівник творчої групи Олеся Дорофеєва



Шлюбні оголошення та контракти. На відміну від фірм, які займаються працевлаштуванням за кордоном і мають ліцензії, ці агенції важко перевірити на законність.

Автор ідеї та ролику Андрій Степанюк.



Виїжджаючи за кордон для роботи, навчання або відпочинку, ви наражаєте себе на небезпеку, якщо не володієте повною і точною інформацією.

Автор ідеї та ролику Надія Миколаєнко



Повчальна історія про пригоди Колобка на шляху до працевлаштування. На жаль, торговці людьми – це не лише незнайомці. Друг, якому довіряєш, знайомий або член сім’ї може запропонувати вам роботу, яка насправді є пасткою, що закінчується примусовою працею.

Керівник творчої групи Ірина Сельницька



Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!  Жертвою торгівців людьми може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі.

Автор ідеї та ролику Анастасія Яковенко



Збираєшся на заробітки? Перевіряй маршрут! Що потрібно знати аби не потрапти на “гачок” торговців людьми.

Авторка ідеї та ролику Наталія Баранник



Щороку в усьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у рабство. Торгівля людьми є проблемою для більшості країн світу. Зачасту ті хто потрапляють до рук торговців людьми у власних країнах та за кордоном не говорять про це.

Автор ідеї та відео Ярослав Шевченко.



Щороку в усьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у рабство. Торгівля людьми є проблемою для більшості країн світу. Скільки може коштувати твоя свобода?

Автор ідеї та ролику Влад Коряк.



Про 7 стереотипів щодо сучасного рабства. Торгівля людьми? Так… щось чув(ла) про це … але я тут до чого? Впевнений (а), жертвами торговців стають лише малоосвічені та повні лузери … Зі мною такого не трапиться… » Це один з найпоширеніших стереотипів щодо сучасного рабства. Проте, за  статистикою МОМ, 54 % жертв торгівлі людьми мають вищу або неповну вищу освіту.

Автор ідеї та ролику Світлана Оленець


Здійснено в рамках проекту Полтавської філії Суспільної служби України «Творча молодь каже “Ні!” сучасному рабству» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government